Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 11:48 - Осем номинирани за наградата на Община Сливен "Добри Чинтулов"
Автор: news24 Категория: Новини   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Осем са номинациите за наградата на Община Сливен за литература и изкуство „Добри Чинтулов" за 2009 година, съобщиха от общинския пресцентър. По азбучен ред предложенията са: Деньо Денев - поет и писател, номиниран от Издателство „Захарий Стоянов"; Иванка Денева - писател, предложението е направено от Регионална библиотека „Сава Доброплодни", Сдружение „Читалища" - Сливен, Регионален исторически музей - Веселина Янакиева и Българско генеаложко дружество „Родознание" - Сливен; Красимир Добрев - художник, предлага Съюзът на българските художници.

Номинирани са още поетът Павел Веснаков по предложение на Съюза на независимите български писатели; поетът Петко Братинов, по предложение на Съюза на българските писатели; музикантът Радка Кусева, по предложение на Съюз на българските музикални и танцови дейци; музикантът Теодосий Спасов, предложен от Съюза на артистите в България и Тодор Кръстев - музикант, диригент, предложен от Съюза на българските музикални и танцови дейци, Военен клуб - Сливен и Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен.

Следващото заседание на комисията е на 16 октомври.

Според Наредбата за символика на Община Сливен, наградата на името на Добри Чинтулов се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и Сливенския край. Тя е индивидуална.

Кандидатури за наградата се предлагат от неправителствени и граждански организации и творчески обединения, както и от други културни организации на територията на общината. Всяка организация има право на едно предложение. Носителят на наградата се обявява на тържествена церемония в навечерието на Празника на Сливен - Димитровден./Dariknews.bg



Тагове:   Сливен,   община,   наградата,   осем,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930